Türk Dünyası Kültür Merkezleri
Türk Dünyası Kültür Merkezleri yaygın eğitim kuruluşları olarak görev yaptığı gibi bulunduğu yerde halkla, özellikle yazarlar, ilim adamları ve yayıncılarla Türkiye arasında köprü kurarlar. Bunlara dönük Türkiye Türkçesi kursları açarlar. Merkez müdürümüz yönetiminde sosyal ve kültürel faaliyetler icra ederler. İftar yemekleri, bayram yemekleri, bizim ve mahallin milli bayramlarının kutlanması, Türk Dünyası büyüklerinin anma törenlerinin gerçekleştirilmesi, san’at ve elişi sergilerinin açılması, Türk folklor çalışmaları, Türk sazının öğretilmesi, Nevruz kutlamaları… gibi çok yönlü ve çeşitli faaliyetler bunlara örnektir. Ayrıca Vakıfla o ülke arasındaki münasebetleri de merkezlerimiz düzenler. Mesela Vakfın misafiri olarak gelecek olanlar önce merkeze müracaat ederler. Her yıl yapılan Türk Dünyası Çocuk Şölenine gelecek grupları tespit ederler ve formalitelerini yerine getirirler. Öğretmenlere nezaret ederler, birlikte çalışmalar yaparak onları ders dışında değerlendirirler.
Ülke çapında yarışmalar düzenleyerek kazananları mükafatlandırırlar. Okulların başarılı öğrencilerinden gruplar oluşturarak bunların Türkiye’de Vakfın imkanlarıyla, mükafat olarak, tatil yapmasını sağlarlar.
Ayrı olarak, Türk Dünyası Kültür Merkezleri’nin olmadığı yerlerde, okul müdürleri, dekan veya bölüm başkanları, merkez müdürü gibi harcamalarını kullanarak bir merkezde yapılabilecek her faaliyeti kendi bünyelerinde icra etmek zorundadırlar.
Türk Dünyası Celalabat Kültür Merkezimiz fakülte dekanlığımıza bağlı olarak Celalabat ve çevresinde pek çok okulda Türkçe öğrettiği gibi ayrıca merkezde de yetişkinlere Türkçe kurslar açmaktadır. 2006 – 2007 ders yılında 1200 öğrenciye Türkçe öğretilmiştir.
Sosyal Medya Hesaplarımız