Türklüğü Kuşatan Yabancı Fikirler

21 Nisan 2015

Turan Kültür Merkezi Süleymaniye Kürsümüzde 25 Nisan 2015 Cumartesi günü Türklüğün geçmişten günümüze bilimi, kültürü, meseleleri konusunda onlarca kitaba imzasını atmış araştırmacı yazar İbrahim Okur, “Türklüğü Kuşatan Yabancı Fikirler” başlıklı bir konferans verdi.

Konferans öncesinde TDAV Gençlik Kolları üyesi ve Marmara Üniversitesi öğrencisi Nurkadın Esra Çetin Türkçü yazar, şair ve dava adamlarımızdan Refet Körüklü’yü yad eden kısa bir konuşma yaptı.

Vakfımız hocalarından Prof. Dr. Emin Özbaş’ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen İbrahim Okur, sözlerine gündemde olan Ermeni iddiaları, bu iddialar karşısında Türkiye yetkililerinin duyarsızlığı, yetersizliği ve yanlış icraatları, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gücündeki eksiklikler gibi konularda bazı görüşler ortaya koyarak başladı.

Türklüğün bugünkü meselelerine çok geniş ve derin bir tarihî geçmiş derinliğinden bakmamız gerektiğini belirten İbrahim Okur, aksi durumda bizim medeniyetimizin alternatifi olan Hint-Avrupa-İndo-Germancılığın yürüttüğü Türk kimliğini dünyadan silme çalışmalarının adım adım hedefine ulaşacağını ifade ederek binlerce yıllık medeni geçmişimizin tanıkları kurganlarımızla ilgili bir görsel sunum yaptı.

Türklerin geçmişinin haşmeti karşısında aşağılık duygusuna kapılan Batılıların, bunu bertaraf etmek için tarihi saptırmak çalışmalarının yüzyıllardır devam ettiğini belirten Okur, bu çalışmaların dünden bugüne dıştaki ve içteki Türk düşmanları tarafından hız kesmeden nasıl devam ettirildiğini aşağıdaki sekiz başlık altında değerlendirdi:

  • Sistematik ırkçılık; Türk milliyetçiliğine hayır, fakat her türlü etnik milliyetçiliğe evet.
  • Yaşadığımız topraklarda geçmişte medeniyet adına ne varsa bunları Helenlere ve türevlerine mal etme gayreti.
  • Siyasi Ümmetçilik/Fundamentalist İslam hareketini yayma.
  • İndo- Germencilik ideolojisi.
  • Avrupa merkezcilik.
  • Sosyal Darvinizm.
  • Çok-kültürcülük.
  • Genetik labaratuarında üretilen tarihçilik.

Etiket:

Kategori: Süleymaniye Kürsümüz

Comments are closed.